Monday, April 15, 2013

PENDAKWAH YANG DITAKUTI

"Dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya,dan janganlah kamu berbalah;kalau tidak nescaya kamu akan gagal dan kekuatan kamu akan hilang;dan bersabarlah;sesungguhnya Allah bersama dengan orang-orang yang sabar"

(Al-Anfaal,46)

Demikian juga andai dihalusi dan dimengertikan ayat diatas,maka harus tiada perbalahan yang berlaku dalam Umat Islam di negara ini.Bagi mereka yang mengaku Taat kepada Perintah Allah,mengangkat Addin sebagai yang tertinggi,mana mungkin terbit kesanggupan dalam diri untuk menkafirkan saudara seKiblatnya.

Soalnya...golongan yang mana satu mengakui taat pada perintahNya,menegakkan agamaNya dan pada masa yang sama membenci,menghina sehingga mengkafirkan andai tidak seParti seperti mereka.UMNO kah?..
Belum mengambil kira "seParti, tetapi tetap juga dihina,caci dan dikeji,andai menegakkan Kebenaran"..UMNO jugakah?

mahu contoh?

Pernah dengar insan yang bernama Ustaz Nasharuddin Isa?..
Pernah dengar juga insan yang bernama Dr Hassan Ali?
Dah tentu yang ini jarang dengar namanya..Ustaz Kazem Elyas?

PENDAKWAH BELAKA TU......
Dan senarai panjang yang tak tertulis disini.UMNO kah juga?

sampaikanlah wahai Saudara Penyokong Pakatan Rakyat,KEPERIBADIAN ISLAM itu BUKAN HANYA TERLETAK PADA SIFAT PAKAIANNYA.
Kejutan demi kejutan dibuat oleh pemimpin pemimpin anda,AP percaya dan yakin dengan akal waras kurniaanNya kepada anda.Boleh membezakan keperibadian Palsu yang dibuat buat atas kehendak kuasa Politik.jangan terkeliru dan terikut ikut dengan semangat SETIA yang melulu.

Mahu tahu mengapa posting ini sedikit serius dari kebiasaan?

Kerana AP percaya,pesan dan ingatan yang berterusan mampu membebaskan pendokong dari Pakatan Rakyat khususnya umat yang seagama dengan AP,

Slogan Kebebasan dan keadilan yang dilaung selama ini tidakkah menjurus kepada tindakan tindakan kebencian,ketegangan,prasangka sesama umat islam,serong dan jijik melihat UMNO yang mana ahlinya majoriti Islam yang sesaudara?

ISLAM BUKAN PARTI PAS... IA MILIK SEKALIAN UMAT MUSLIM
SYURGA BUKAN MILIK ULAMA PAS.... IA KURNIAAN ALLAH UNTUK HAMBANYA.

Teringat nada sahabat AP dulu "pengikut Pas berjuang atas dasar parti,bukan atas dasar individu.(intima' aqidi)".... Relevenkah lagi?

3 comments:

  1. Dah dapat bayaran lumayan dari UMNO. Dulu dalam Pas habok pon tarak..abis air liyur aje..

    ReplyDelete
  2. pas tak dak duit sbb stopa spenda guna bayar perempuan simpanan dia yg dia berzina.....puihhh ulamak konon...berzina pas tu mandi wajib pun dak...islam ka tuuuuu

    ReplyDelete
  3. IKUTI KAMI SEGERA!!! SENARAI PENAMAAN CALON UNTUK KERUSI2 YG BERTANDING PRU13 PERAK!!! http://perakrawk.blogspot.com/2013/04/terkini-senarai-penamaan-calon-pru-13.html

    ReplyDelete